Voor de mensen die mij (nog) niet kennen. Ruim 1,5 jaar geleden was ik vrij actief met mijn Instagram account onder de naam Vegan Flavours.

Begin 2016 deed ik mee met een food wedstrijd van @quaker en mijn recept hebben zij gebruikt in hun boek. Het quaker ontbijtboek. Een hele nieuwe wereld voor mij. Zat ik daar ineens met foodbloggers in Amsterdam voor de lancering. Van het een kwam het ander.

Ik reageerde op een post van een sportschool met het idee ‘ik word het toch niet’, maar ze hadden mij wel uitgekozen! Voor hen mocht ik recepten ontwikkelen, zodat zij het konden delen met hun leden. Dit heb ik een halfjaar gedaan. Ik werd gewoon niet gelukkig om alle macro’s uit te rekenen. In mei 2016 kreeg ik met moederdag mijn eerste boho-tiffi. Nou ja, ik had er al een tijdje een oogje op en ik had manlief geholpen :). Zo kwam ik met Chantal van @bohotiffin.nl in contact. Of ik voor haar recepten wilde bedenken met haar boho-tiffins op de foto. Dat wilde ik wel en ik heb voor haar uiteindelijk 95 recepten bedacht, uitgewerkt en op de foto gezet. Ontzettend leuk! Ook ging ik recepten bedenken, maken en op de foto zetten voor @greensweetstevia.nl. Allemaal erg leuke dingen, waar ik veel van geleerd heb. In de loop van 2019 begon ik het plezier een beetje te verliezen, ondanks ik leuke aanbiedingen kreeg. Ergens werd ik er heel erg onzeker van. Wat wilde ik nu eigenlijk? Wil ik hier wel verder mee? Ik ben toch helemaal niet zo goed? Hoe combineer ik het met mijn gezin en met mijn baan in het onderwijs? Ik stopte met alles……

EN TOEN…..

Ik ben blijven koken, bakken, maar ik heb in die 1,5 jaar ook hard gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik een opleidingsjaar gevolgd bij De Kleine Tiki in Breda. Een school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling. Ook ben ik medio mei 2020 gestart met een coaching traject van een halfjaar bij Janneke van der Meulen. Veel gelezen, veel opdrachten gemaakt, veel meer gaan wandelen, meer gaan vragen en meer en meer mezelf leren kennen. Tijdens het coaching traject zoveel geleerd over het ego en daar ben ik zo dankbaar voor! Dus het stemmetje ‘je stelt niets voor’, ‘anderen zijn beter’, ‘je kan het niet’ en meer…. is wat rustiger geworden. Weg is het zeker nog niet, maar het mag met mij mee op reis. Er is dus meer ruimte gekomen voor mijzelf.

WAT NU…..

Het is altijd blijven kriebelen, maar ik kreeg het even niet meer voor elkaar. Op Instagram ben ik altijd foto’s blijven plaatsen. Er kwamen berichten van mensen die het recept graag wilden hebben. Ik heb het geprobeerd, maar ik vind het zo’n gedoe. Achter een laptop zitten en typen met 10 vingers gaat bij mij gewoon sneller. Er zijn heel veel redenen om er niet aan te beginnen (hallo EGO), maar er zijn ook genoeg redenen om het wel te doen. Ik bedenk graag nieuwe creaties, ik wil laten zien hoe veelzijdig fruit kan zijn, ik wil creatief bezig zijn, ik vind het leuk om anderen te inspireren en…… Ja, er zijn al heel wat foodblogs, wat heb ik dan te bieden? Laat mij dat ene oliedruppeltje zijn, dat samen met al die andere foodblogs 1 hele grote olievlek vormen. Een betere wereld begint namelijk bij MIJZELF…..

EN DUS…..

Gaan jullie mijn creaties zien op mijn eigen website. Laat ik jullie zien, wat je allemaal met fruit kunt, welke combinaties lekker zijn. Daarnaast laat ik jullie kennismaken met een manier dat wellicht wat ongebruikelijk is. In mijn recepten gebruik ik geen standaard hoeveelheden. Wat je wel leest, is welke ingrediënten ik gebruik en wat je stap voor stap kunt gaan doen. Is dat niet een beetje raar? Misschien wel en wellicht voor mij ook een beetje spannend om het zo te doen. Op dit moment ben ik nog bezig met de website (februari 2021). Ik ben aan het ontdekken, lezen en leren. Het is een feestje en het zal zeker niet perfect zijn in het begin… Daarnaast ben ik aan het bedenken hoeveel recepten ik per week wil posten. De foto’s die ik nu geplaatst heb zijn voor nu prima, maar ik wil net even iets meer. Dit alles mag met mij meegroeien……

Mocht je mijn website bekeken en gelezen hebben en je hebt vragen of tips, dan mag je mij altijd mailen: veganflavours@gmail.com

Liefs,

Manon