Nice wat? Juist ja, je leest het goed NICECREAM. De naam komt van het Engelse ‘ice cream’. De ‘N’ is toegevoegd en dan krijg je NICEcream. NICE staat voor leuk en dit ijsje is LEUK, LEKKER en GEZOND. Tenminste, als je er geen suiker, chocolade of andere zoetigheden aan toevoegt. Nicecream is heerlijk romig en zoet van zichzelf. Dus laat de suiker en room maar lekker in de winkel staan. Geloof jij niet dat deze versie lekkerder kan zijn dan een bak roomijs? Wedden dat je na een aantal lepels van jouw roomijs een schuldgevoel hebt? Of dat je een dip krijgt door al die suikers? Wil jij wel ijs blijven eten en jezelf happy voelen? Lees dan verder…..

WAT IS NU PRECIES NICECREAM?

Voor ik jou naar de keuken stuur en nee je hoeft hier geen sterrenkok voor te zijn, ga ik jou precies uitleggen wat nicecream is. Het is dus een gezonde variant van de klassieke ‘icecream’. Nicecream maak je met bevroren fruit. De basis is veelal bevroren banaan (lekker romig en neutraal van smaak), maar je kan ook alleen bevroren vruchten gebruiken, dan krijg je meer sorbet ijs. Het bevroren fruit doe je in een krachtige blender. Je mag dus best investeren in een goede blender! Het bevroren fruit wordt gemalen en er ontstaat een romig geheel. Je kan het gemalen ijs nu overscheppen in een mooi schaaltje of kommetje. Eigenlijk heel simpel en vooral heel erg lekker en gezond! Wil je het extra mooi maken? Ga los! Je kan jouw nicecream opvrolijken met vers of bevroren fruit, gedroogd fruit of homemade granola.

Wil jij ook aan de slag? Hieronder de fijnste tips om zelf NICECREAM te gaan maken.

TIPS

Voor het lekkerste resultaat, houd je best rekening met onderstaande tips:

  1. Klinkt misschien logisch, maar niet voor iedereen :). Schil het fruit voor je het in de vriezer stopt. Handig als je het geschilde fruit in bakjes doet. Lekker duurzaam ook!
  2. Hoe rijper het fruit, hoe beter. Dit zorgt er namelijk voor dat het zoeter van smaak is. Als je bananen gebruikt, kan je het beste gaan voor bananen met bruine spikkels op de schil. Deze zijn dus perfect voor jouw NICECREAM.
  3. Snijd het fruit in kleine blokjes voor je het gaat invriezen. Je blender vindt kleine fruitblokjes fijner om te verwerken.
  4. Vries het fruit minimum 4 uur in. Doe je het de avond van te voren? Laat het dan even op het aanrecht zachter worden of doe er een splash vocht bij of een ‘normale’ banaan of ander rijp en zacht fruit, zodat het wat makkelijker wordt voor jouw blender.
  5. Wil je wat extra luchtigheid en gladheid in jouw NICECREAM? Voeg dan zacht fruit toe of een splash vocht.
  6. Naast fruit kan je ook bladgroen, kruiden of vruchtenpoeders toevoegen.

Gooi vanaf nu dus geen fruit meer weg! Vries het in en maak overheerlijke NICECREAM bowls.

Kijk voor inspiratie bij mijn NICECREAM recepten. Ik zou het onwijs leuk vinden, wanneer jij jouw creatie met mij deelt. Mail me, tag me via Instagram #veganflavours #nicecreamflavours