NODIG:
Keukenmachine, lepel, cupcake bakvorm, cupcake vormpjes en ovenwant.
INGREDIËNTEN:
125 gram boekweitmeel, 125 gram glutenvrije havermout, 10-12 dadels, 5 bananen (450 gram), 1 el speculaaskruiden, 1 theelepel bakingsoda + 1 theelepel appelazijn.
Topping: 1 banaan in plakjes en pure chocolade.
AAN DE SLAG:
- doe de bananen, dadels, meel en de speculaaskruiden in de keukenmachine;
- laat de keukenmachine zijn werk doen tot je een egale massa hebt;
- voeg op het laatst de bakingsoda + appelazijn toe, laat heel even meedraaien;
- verdeel het mengsel over 10 cupcake houdertjes;
- maak het af met een schijfje banaan en wat pure chocolade;
- zet de cupcakes voor ongeveer 40 min. in een voorverwarmde oven (180 graden).
- bewaar de cupcakes in de koelkast of vries ze in voor later.
