NODIG:
Blender, pannenkoekenpan, fornuis, spatel, bord, mes en vork. Klein beetje kokosolie.
INGREDIËNTEN:
1/3 courgette (in stukjes), 50 gram boekweitmeel, 2 dadels, 50 ml havermoutmelk en 50 ml water. Topping: 1/3 courgette in plakjes en wat vegan kaas (optioneel). Rucola on top.
AAN DE SLAG:
- doe de courgette, boekweitmeel, dadels en het vocht in de blender;
- laat de blender zijn werk doen tot je een egale massa hebt;
- zet de koekenpan op het vuur en vet het in met een klein beetje kokosolie;
- giet het beslag in de koekenpan als deze heet is;
- leg direct de plakjes courgette op het beslag en eventueel de vegan geraspte kaas;
- laat de pannenkoek op laag vuur goed garen;
- draai de pannenkoek om en laat de andere kant bruin worden. Lukt het niet met de spatel omdat de pannenkoek te zwaar is? Leg dan de pannenkoek eerst op een bord en kiep het dan andersom terug in de pan;
- leg de pannenkoek op het bord als beide kanten mooi bruin zijn en maak het af met rucola.
