NODIG:
Keukenmachine, cakeblik, spatel en een oven.
INGREDIËNTEN:
5-7 rijpe bananen, 125 gram havermout(meel), 125 gram boekweitmeel, 1 theelepel vanille, 10-12 dadels, 1 theelepel baking soda + 1 el appelazijn. Topping: verse of bevroren frambozen, pure chocolade (ik heb 99% cacao gebruikt) en wat hazelnootjes.
AAN DE SLAG:
- verwarm de oven voor op 180 graden;
- vet jouw cakeblik in met wat kokosolie en bestuif het met wat haver- of boekweitmeel. Je kan ook gebruik maken van bakpapier;
- doe de dadels met de bananen in de keukenmachine en laat draaien tot het vloeibaar is;
- voeg het meel en vanille toe, laat even meedraaien;
- als laatste voeg je de baking soda + 1 el appelazijn toe en laat je het heel even meedraaien. Echt een paar tellen;
- schep met je spatel het beslag over in het cakeblik;
- Duw wat frambozen in het beslag en strooi wat pure chocolade en hazelnootjes op de bovenkant;
- zet in de oven voor ongeveer 50 minuten;
- laat het afkoelen voor je er 10-12 plakken uit gaat snijden.
