Overig

Zwarte sesamzaad dressing

4 porties

Ingrediënten: 1 el olijfolie, 1 el sesamolie, 4 el sojayoghurt, 2 el appelazijn, sap van ½ citroen, 1-2 theelepel syrup gold, sap van ½ sinaasappel, 2 el zwarte sesamzaadjes, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten m.u.v. van het zout en de peper in een kom of in een glazen pot die je kunt afsluiten.

Stap 2

Meng of schud alles goed met elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper of nog wat syrup gold.

Stap 3

Giet de dressing over in een glazen fles die je goed kunt afsluiten.

 

Deze dressing is lekker bij een wortel- koolsalade.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....