Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Zwarte rijst salade met geroosterde pastinaak

1 portie

Ingrediënten: 50 gram zwarte rijst, 1 pastinaak (schoongemaakt, geschild en in blokjes gesneden), ½ rode ui (fijngesneden), ¼-1/2 rode peper (klein gesneden), 35 gram rucola en een ½ (zoete) paprika (in stukjes gesneden).

Voor de dressing: snuf chilivlokken, 1 theelepel agavesiroop, 2 theelepel witte tahin, 1 theelepel tamari, 1 theelepel appelazijn, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Leg de blokjes pastinaak op de beklede bakplaat en zet deze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de zwarte rijst volgens de verpakking gaar.

Stap 4

Doe de rucola samen met de (zoete) paprika, pepertje en rode ui in een kom en hussel door elkaar.

Stap 5

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje en roer goed door.

Stap 6

Voeg de zwarte rijst en de geroosterde stukjes pastinaak toe aan de salade en hussel nogmaals door elkaar.

Stap 7

Schenk de dressing over in de salade en schep voorzichtig om. Doe de salade in jouw boho-tiffin en geniet van deze lauwwarme of koude salade.

Stap 8

Wil jij jouw boho-tiffin gevuld meenemen naar jouw afspraak? Laat alles dan goed afkoelen voor je de boho-tiffin afsluit. De dressing apart meenemen en toevoegen wannneer je de salade gaat eten.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....