Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Soep

Zwarte bonensoep

4 porties

Ingrediënten: 400 gram zwarte bonen (gekookt,uitgelekt en schoongespoeld), 1 rode ui (fijngesneden), 2-3 teentjes knoflook (fijngesneden), 2 wortels (schoongemaakt en in blokjes gesneden),1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 2 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 blik tomatenstukjes, 500 ml kruiden- of groentebouillon, sap van een ½ citroen, 100 ml kokosmelk (uit blik, light), zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Pak een ruime soeppan en doe hier wat olie of water in.

Stap 2

Fruit het uitje en knoflook kort in de pan en voeg daarna de specerijen toe. Even mee laten bakken, zodat alles goed is opgenomen. Wanneer het te droog wordt, dan voeg je wat water toe.

Stap 3

Schenk de bouillon toe en voeg tevens de stukjes wortel en bruine bonen toe aan de soep. Laat de soep nu ongeveer 20 minuten op klein vuur staan.

Stap 4

Pureer de soep tot een grove soep of maak de soep helemaal egaal. Roer het sap en kokosmelk door de soep en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 5

Schenk jouw soep over in een soepbord of in jouw boho-tiffin en geniet van deze soep.

 

Wil je dikkere soep? Gebruik dan minder water. Ook kan je de soep nog gevulder maken door er bv. (zoete) aardappel aan toe te voegen en andere veggies die je nog in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan (zoete)paprika en mais.

 

De soep heb ik thuis opgegeten uit de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

Geïnspireerd door: https://ikbenirisniet.nl/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....