Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Zwarte bonen met wortel in tomatensaus

2 porties

Ingrediënten: 200 gram zwarte bonen (gekookt, schoongespoeld), 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 el tomatenpuree, snuf chilivlokken, 1 wortel (geraspt), 1 teentje knoflook (fijngeperst), 1 el syrup gold, zout en peper naar smaak.

Optioneel: 1/2 el maïzena of arrowroot

Stap 1

Pak een ruime pan en doe hier wat water of (kokos)olie in. Wanneer de pan goed warm is, voeg je de knoflook en geraspte wortel toe.

Stap 2

Voeg de zwarte bonen, blik gepelde tomaten, tomatenpuree en chilivlokken in de pan. Roer goed door elkaar en laat het voor een minuutje of 10-15 min. sudderen. Is de saus te dun? Voeg dan een 1/2 el maïzena of arrowroot toe.

Stap 3

Roer 1 el syrup gold toe aan het mengsel en breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 4

Vul jouw wrap met dit mengsel en voeg er nog wat (veld)sla bij en 3 pompoenballetjes (halloweenballetjes) http://www.veganflavours.nl/halloween-balletjes-of-burgers/

Ook lekker met wat (kokos)rijst….

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....