Geen categorie

Zuurkool taart

4, 6 of 8 stukken

Ingrediënten: 50 gram rozijnen, 250 zoete aardappel (geschild en in parten snijden), 1 (rode) ui (fijngesneden), 3 teentjes knoflook, 3 gebroken lijnzaad ei (3 el gebroken lijnzaad + 9 el lauwwarm water en dit ongeveer 20 minuten laten staan), 1 pak tofu (uitgelekt), 100 gram sorghummeel (of een ander meelsoort), 1 pak zuurkool (uitgelekt), 2 theelepels gedroogde tijm, peper en zout naar smaak. On the top: 100 gram geraspte vegan kaas en 2 el zonnebloempitjes.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier.

Stap 2

Kook de zoete aardappel in een steelpannetje met water in ongeveer 20 minuten beetgaar. Giet de aardappels af.

Stap 3

Doe de gekookte zoete aardappel samen met de tofu en teentjes knoflook in de keukenmachine en zorg voor een egale puree.

Stap 4

In een ruime kom doe je de zuurkool, tijm, rozijnen, ui en het meel. Roer goed door elkaar.

Stap 5

Voeg nu de zoete aardappelpuree, gebroken lijnzaad ei en de zuurkool toe. Goed omscheppen.

Wil je de zuurkool iets fijner hebben? Doe de zuurkool dan even in de keukenmachine, zodat het wat fijner wordt.

Stap 6

Schep het mengsel over in jouw ovenschaal en maak af met de geraspte vegan kaas en zonnebloempitjes.

Stap 7

Zet de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.

Stap 8

Snijd er 4, 6 of 8 stukken uit en eet lekker op!

Stap 9

Wil jij jouw stuk zuurkool taart meenemen? Geen probleem, koud ook erg lekker. Dus eerst even goed af laten koelen. Vul jouw boho-tiffin met een stuk taart en je hebt een lekkere lunch voor onderweg.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....