Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Zuurkool- aardappelburgers

4 porties (8 stuks)

 

Ingrediënten: 450 gram aardappel (rauw, geschild en geraspt), 50 gram speltbloem, 3 el gebroken lijnzaad + 9 el lauwwarm water (laten weken voor ongeveer 20 minuten), 1 pak zuurkool (uitgelekt en uitgeknepen), 2 theelepel gerookte paprikapoeder, 2 theelepel gedroogde tijm, 10 zongedroogde tomaten (fijngesneden), zout en peper naar smaak.

Wil je meer bite in jouw burgers? Stop er dan gehakte walnoten tussen of zonnebloempitjes!

Ook lekker om röstirondjes te maken!

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de geraspte (rauwe) aardappel in een ruime kom samen met het speltbloem, uitgelekte en uitgekneepte zuurkool, gedroogde tijm, gerookte paprikapoeder en de stukjes zongedroogde tomaatjes en roer dit goed door elkaar. Gebruik hiervoor jouw handen.

Stap 3

Voeg het gebroken lijnzaad mengesel doe en kneed door het beslag. Breng verder op smaak met zout en peper. Wil je liever een bite? Voeg er dan nog wat gehakte walnoten of zonnebloempitjes aan toe.

Stap 4

Maak 8 gelijke balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de burgers in ongeveer 30 minuten mooi bruin. Keer ze na 15 minuten even om.

Stap 5

Haal de burgers uit de oven en eet ze op zoals jij dit wilt. Bv. een broodje beleggen met 1 burger of 2 burgers met een frisse salade.

Stap 6

Wil jij jouw burger meenemen? Gebruik hiervoor jouw boho-tiffin. Doe 1 of 2 burgers in de tiffin en eet het lekker op tijdens jouw lunch met een frisse salade of op een broodje met een dot homemade hummus.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....