Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Zucchini- bananapancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltbloem, 1 rijpe banaan, 100 gram courgette, 10 gram wijnsteenbakpoeder, 1-2 theelepel stevia vanille (Green Sweet), ½ theelepel koekkruiden, ½ theelepel vanille, snuf zout en 25 ml spa rood (water of een plantaardige melk kan ook).

Top: 2 el sojayoghurt (kokosyoghurt is ook lekker), ½ el homemade granola en ¼ banaan.

Stap 1

Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

Stap 2

Doe de plakjes banaan en stukjes courgette in een hoge maatbeker en pureer fijn.

Stap 3

Meng het bananenmengsel door het bloem en roer goed door. Voeg de overige natte ingrediënten nog toe.

Stap 4

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur. Vet in met wat kokosolie en bak ongeveer 9 pancakes van het beslag. Draai de pancakes om, zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant ook mooi goudbruin.

Stap 5

Stapel de pancakes op elkaar en maak af met bovenstaande topping. Iets anders kan natuurlijk ook.

Stap 6

Wil jij jouw pancakes liever meenemen? Dat kan, laat de pancakes goed afkoelen. Verdeel de pancakes over twee boho-tiffin schaaltjes. De topping doe je in het derde schaaltje. De banaan (1/4) kan je met schil in het schaaltje leggen. De granola kan je in een cupcake papiertje doen. De yoghurt in een dressingbakje en dit alles in jouw laatste boho-tiffin schaaltje. Op het werk (of waar je ook bent) kan jij jouw pancake afmaken met de topping die je meegenomen hebt.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....