Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Tussendoortje

Zoete broodjes met pecannoten

6 broodjes

Ingrediënten: 125 gram amandelmeel, 30 gram kokosmeel, 35 gram psylliumvezels, snuf himalayazout, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel appelazijn, 10 ml kokosolie, 120 ml warm water, 30 gram sweet kaneel en 50 gram pecannoten.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

In een andere kom doe je alle natte ingrediënten bij elkaar en ook dit meng je goed door elkaar.

Stap 4

Voeg nu het natte mengsel met het meel en kneed tot een bal. Wikkel deze in huishoudfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Stap 5

Haal de deegbal uit de oven en maak er 6 ballen van. Leg deze op de beklede bakplaat en druk een beetje aan.

Stap 6

Schuif de bakplaat de oven in en na ongeveer 40-45 minuten zijn jouw zoete broodjes met pecannoten klaar.

Stap 7

Laat de broodjes afkoelen voor je ze in de vriezer stopt of in jouw boho-tiffin (die je gaat afsluiten). Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-54565743/mini-collectie/hello-love-mini/

 

  • Je kan natuurlijk ook andere noten gebruiken.
  • Het is een vrij vast broodje.
  • Lekker om zo te eten, maar ook heerlijk met een notenspread!
  • De broodjes kan je invriezen

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....