Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Zoete bloemkool salade

1 portie

Ingrediënten: 250 gram (rauwe) bloemkoolroosjes, 250 gram (rauwe) pompoen, ½ courgette, 1 wortel (rauw, geraspt), 1 bleekselderij (in stukjes gesneden) en 7 gram verse koriander.

Dressing: 3 dadels, sap van 1 sinaasappel, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel korianderpoeder, zout en peper.

 

Stap 1

Wanneer jouw dadels ‘hard’ zijn, week ze dan eerst in een schaaltje met kokend water voor ongeveer 20 minuten.

Doe de dadels in een hoge maatbeker samen met het sap van 1 sinaasappel, kurkuma, kaneel en koriander en pureer fijn. Is de saus te dik? Voeg dan beetje bij beetje wat water toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Zet de dressing apart.

Stap 2

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 3

Voeg de bloemkoolroosjes, blokjes pompoen (met schil)en de courgette in een kom. Schenk de dressing over de groentes en schep voorzichtig om.

Stap 4

Verdeel de groentes op de bakplaat en schuif de oven in. Rooster de groentes in ongeveer 40-50 minuten gaar. Schep na de helft van de tijd de groentes een keer om.

Stap 5

De bleekselderij, gerapste wortel en de verse koriander meng je samen in een lege kom.

Stap 6

Wanneer de geroosterde groentes klaar zijn, schep je deze voorzichtig door de rauwe groentes. Schep over op jouw bord en eet rustig op.

Stap 7

Wil jij jouw salade meenemen? Kan hoor, laat het dan even goed afkoelen. Schep het over in jouw boho-tiffin en sluit af.

heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....