Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Zoete aardappelpoffertjes

3 porties van ieder 15 poffertjes

 

Ingrediënten: 200 gram zoete aardappel (geschild in stukjes en gekookt), 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk), 2 el agavesiroop, 100 gram speltbloem, 1 theelepel pumpkinspice, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ theelepel vanille, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel baksoda en 1 theelepel appelazijn.

Kokosolie om in te bakken.

Stap 1

Doe de droge ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar. Kan gewoon met een lepel ?.

Stap 2

In een aparte kom doe je de gekookte zoete aardappel, agavesiroop en de havermelk. Pureer tot een egale emulsie en roer dit dan door het meel.

Stap 3

In een apart schaaltje doe de baksoda en appelazijn. Dit gaat bruisen. Roer dit door het beslag.

Stap 4

Zet jouw poffertjespan op het vuur en vet goed in met kokosolie.

Stap 5

Bak nu 3x 15 poffertjes in de pan. Draai de poffertjes om, zodra de bovenkant droog begint te worden.

Stap 6

Doe de poffertjes in jouw boho-tiffin schaaltje en maak het af met bv. wat agavesiroop, kokosbloesemsuiker of ook lekker met pindakaas.

 

Wil je ze meenemen buitenshuis? Laat de poffertjes dan eerst goed afkoelen en sluit dan jouw tiffin. De topping neem je in een apart bakje mee.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....