Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Zoete aardappel stamppot met savooie- en boerenkool

1 portie

Ingrediënten: 250 gram zoete aardappel (rauw en schoongeboend), 200 gram savooiekool (grofgesneden), 50 gram boerenkool, ½ kleine rode ui (fijngesneden), ½ el tamari, ½ el sojapasta, pompoen- zonnebloempitjes (optioneel), 3 zongedroogde tomaten (fijngesneden) en wat zwarte peper naar smaak.

Stap 1

Snijd de zoete aardappel in grove stukken en kook deze in ongeveer 20 minuten beetgaar.

Stap 2

Pak een ruime (wok)pan en doe hier een scheutje water in samen met de sojapasta. Voeg de fijngesneden uit toe en bak even aan.

Stap 3

Voeg de zongedroogde tomaatjes en savooiekool toe en bak even mee. Zet het vuur laag.

Stap 4

Giet de zoete aardappel af en stamp deze fijn met een aardappelstamper.

Stap 5

Voeg de zoete aardappel toe aan de savooiekool en schep goed om. Op het laatst voeg je de boerenkool toe en de tamari. Goed met elkaar mengen en breng eventueel verder op smaak met wat zwarte peper.

Stap 6

Schep jouw stamppotje over op een bord of in jouw boho-tiffin. Maak het af met wat zonnebloem- of pompoenpitjes. Wil jij jouw stamppotje meenemen? Laat het dan eerst goed afkoelen voor je de boho-tiffin afsluit.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....