Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Zoete aardappel gevuld met zuurkool

2 porties

Ingrediënten: 2 zoete aardappelen (250 gram per stuk), 250 gram zuurkool (uit zakje, uitgelekt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 rode ui (fijngesneden), 2 theelepel gedroogde tijm, 2 theelepel gerookte paprikapoeder, 4 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden), 150 gram verse boerenkool, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Was de zoete aardappel schoon en dep droog. Prik er wat gaatjes in en leg ze op de beklede bakplaat. Schuif de plaat nu de oven in en na ongeveer 45 minuten zijn jouw zoete aardappels gaar.

Stap 3

Pak een ruime bakpan en doe hier wat olie of water in. Fruit het uitje en knoflook hierin. Daarna voeg je de zuurkool, zongedroogde tomaatjes, tijm en paprikapoeder toe. Roer om. Bak de zuurkool ongeveer in 15 minuten gaar. Goed om blijven scheppen en eventueel afblussen met wat water of vegan kookroom.

Stap 4

Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze doormidden (horizontaal). Snijd lijnen in de zoete aardappel verticaal zowel horizontaal, zodat je blokjes krijgt. Schep de blokjes uit de aardappel en voeg ze toe aan het zuurkoolmengsel. Schep voorzichtig om.

Stap 5

Voeg de boerenkool toe en schep voorzichtig om en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 6

Pak de overgebleven zoete aardappel en vul deze met het zuurkoolmengsel.

Stap 7

Leg jouw zoete aardappel op een bord en maak eventueel af met wat witte tahin.

Stap 8

Wil jij jouw zoete aardappel meenemen? Laat alles dan goed afkoelen. Koud is dit ook lekker te eten. Vul 1 schaaltje met de zoete aardappel en het andere schaaltje met jouw zuurkoolmengsel.

Makkelijkere variant: Schep al het vruchtvlees uit de zoete aardappel. Schep dit door het zuurkoolmengsel en jouw boho-tiffin kan gevuld worden met een heerlijk zoete aardappel stamppotje.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

Persoonlijke noot: om een leuk plaatje te kunnen schieten, maak ik regelmatig gebruik van extra toppings of juist de helft van een portie. Op deze foto heb ik minder van het zuurkoolmengsel gebruikt. Dus als je het gaat maken, dan heb je meer!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....