Geen categorie

Zoete aardappel cookies

10 stuks

Ingrediënten: 150 gram amandelmeel, 250 gram (glutenvrije) havermout, 1 theelepel vanille, 2 theelepel baking soda, 3 theelepel speculaaskruiden, 2 rijpe bananen, 175 gram zoete aardappel (geschild en gekookt) en 75 gram rozijnen (of ander gedroogd fruit). Beetje amandelmelk om de koekjes mee te bestrijken voor ze de oven in gaan.

 

Stap 1

Zet de oven aan op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng dit goed door elkaar.

Stap 3

In de keukenmachine doe je 2 rijpe bananen en de zoete aardappel en pureer dit tot een egale emulsie (kan dus ook in de blender of met de staafmixer).

Stap 4

Voeg het bananenmengsel en de rozijnen (of ander gedroogd fruit) nu bij het deeg en kneed met je handen tot 1 grote bal. Te nat? Voeg dan nog wat havermout toe.

Stap 5

Maak 10 gelijke balletjes van het deeg en druk deze wat plat op de bakplaat. Bestrijk ze met wat amandelmelk voor ze de oven in gaan.

Stap 6

Zet de bakplaat in de oven en na 20-30 minuten zijn jouw zoete aardappel cookies klaar! Kids proof gegarandeerd!!!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....