Lunch-Dinner

Zeewierspaghetti met geroosterde spruitjes en tempeh

1 portie

Ingrediënten: 25 gram zeewierspaghetti, 200 gram spruitjes (rauw, schoongemaakten gehalveerd), ½ witte ui (fijngesneden), 100 gram tempé (in stukjes gesneden), ½ el misopasta, 3 el extra vierge olijfolie, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Pak een ruime schaal en doe hier de fijngesneden ui en gehalveerde spruitjes in. Voeg 2 el extra vierge olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Leg de spruitje op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten.

Stap 3

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook. Draai daarna het vuur uit en leg de zeespaghetti in het hete water. Laat dit ongeveer een halfuurtje liggen.

Stap 4

Pak een schaaltje en doe hier de misopasta in met een halve el extra vierge olijfolie. Voeg de stukjes temphé toe en roer goed om. Laat even 10 minuten marineren.

Stap 5

Neem een koekenpan en zet deze op het vuur. Wanneer de pan goed heet is, voeg je de gemarineerde tempeh toe. Wanneer het te droog is, voeg je wat water toe. Bak even lekker aan.

Stap 8

Giet de zeespaghetti af en laat goed uitlekken. Schep over in jouw bohotiffin.

Stap 9

Haal de geroosterde spruitjes uit de oven en voeg de gebakken tempeh toe. Hussel door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan jouw zeespaghetti. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....