Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Zeewierspaghetti met boerenkool en tempèh

1 portie

Ingrediënten:

25 gram zweewierspaghetti, 100 gram tempèh (in blokjes), 125 gram boerenkool (fijngesneden), ¼ rode paprika (fijngesneden), ½ kleine rode ui (fijngesneden), ¼ rood pepertje (fijngesneden), 1 el tamari, ½ el misopasta, ½-1 el witte tahin, 1-2 theelepel syrup gold, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Kook de zeewierspaghetti volgens de verpakking beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Zet een wok op het vuur en doe hier wat water of olie in. Bak kort de misopasta aan. Voeg daarna het uitje en de tempèh toe en bak aan. Wanneer het te droog wordt, kan je er nog wat water aan toevoegen.

Stap 3

Voeg de paprika en rode peper toe en bak weer even mee.

Stap 4

Op het laatst voeg je de fijngesneden boerenkool en zeewierspaghetti toe. Goed omscheppen. Maak het af met de tamari, tahin en syrup gold. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Stap 5

Schep het over in een diep bord of in jouw boho-tiffin en geniet! De salade kan je ook koud eten. Dus wanneer je wilt genieten van deze maaltijd buitens huis, dan is dat geen probleem.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....