Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Overig,  Tussendoortje

Zadencrackers

16 stuks

Ingrediënten:

75 gram zonnebloempitten, 75 gram pompoenpitten, 75 gram zwarte sesamzaad (wit kan ook), 4 el hennepzaad, 65 gram lijnzaad (heel), 2 el chiazaad, 1 el kokosolie (gesmolten), 250 ml heet water, ½ theelepel himalayazout, 1 el herbs de provence en 1-2 theelepel komijnpoeder.

Aan de slag:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

De gesmolten kokosolie en het hete water voeg je nu toe aan de zaden en pitten. Schep goed om. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat specerijen of zout toe.

Stap 4

Verdeel de noten en zaden mengsel over de bakplaat en duw goed aan.

Stap 5

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en na 25 minuten is het klaar.

Stap 6

Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct 16 crackers uit het grote geheel. Laat verder afkoelen. Wanneer het helemaal koud is, kan je ze besmeren met homemade hummus of wat jij lekker vindt. Bewaar ze koel en droog in een afgesloten bakje (ik heb het bakje in de koelkast staan).

Stap 7

Neem wat zadencrackers mee voor onderweg. Lekker zo, maar ook heerlijk met een homemade spread of een zaden- of notenpasta.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....