Boho-tiffin,  Overig

Worteltjestaart

Minimaal 8 stukken

Ingrediënten: 140 gram kokosbloesemsuiker, 120 ml kokosolie, 1 theelepel vanille, 4 el gebrokenlijnzaad + 12 el water (in een kommetje mengen en 10 minuten laten staan), 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 200 gram amandelmeel, 1 el pumpkinspice, 300 gram geraspte wortel en 60 gram pecannoten (gekneusd), snuf himalayazout en 120 ml amandelmelk, 1 theelepel baksoda + 1 el appelazijn.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bodem van jouw taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met plantaardige boter of olie.

Stap 2

Pak een ruime kom en voeg hier alle droge ingrediënten in m.u.v. de baksoda. Meng goed met elkaar.

Stap 3

In een andere kom meng je alle natte ingrediënten m.u.v. de appelazijn.

Stap 4

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep goed om. Proef even of het op smaak is, voeg anders nog wat zoetmiddel toe.

Stap 5

Pak een klein schaaltje en doe hier de baksoda in en 1 el appelazijn. Dit gaat bruizen. Voeg dit toe aan het beslag en schep voorzichtig om.

Stap 6

Schep het beslag over in jouw taartvorm en zet in de oven voor ongeveer 50-60 minuten.

Stap 7

Haal de taart uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Haal dan de springvorm los en laat verder afkoelen. Snijd de taart daarna in stukken.

Stap 8

Eet jouw taart lekker op, vries losse stukken in of neem 1 stuk mee in jouw boho-tiffin.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....