Tussendoortje

Wortel- rabarbercake

1 cake / 12 plakken

Ingrediënten: 250 gram havermout, 50 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel vanille, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel baksoda, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 4 rauwe wortels, 40-50 gram walnoten, 2 stengels rabarber (in stukjes gesneden), 60 ml agavesiroop, 60 ml appelmoes (gemaakt van 2 appels), 60-100 ml amandelmelk, snuf kardemom, gember en Himalaya zout.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleedt het bakblik met een bakpapiertje.

Stap 2

Neem 150 gram havermout en doe dit in de keukenmachine samen met de kokosbloesemsuiker, vanille, kaneel, zout, kardemom, gember en baksoda. Maal het geheel tot een meelsubstantie.

Stap 3

Doe het meel in een aparte kom en voeg nu de rauwe wortels samen met de walnoten in de keukenmachine. Maal tot een korrelig geheel. Voeg het mengsel bij het meel. Roer goed door elkaar.

Stap 4

In een aparte schaal voeg je de appelmoes, agavesiroop en 60 ml amandelmelk bij elkaar. Roer goed door en doe dit mengsel bij jouw beslag. Heel goed roeren. Is het te droog? Voeg dan wat extra amandelmelk toe.

Stap 5

Roer nu de stukjes rabarber en de wijnsteenbakpoeder door het beslag en doe het beslag in jouw cakeblik.

Stap 6

Zet het cakeblik in de oven en in ongeveer 35-45 minuten is jouw cake klaar.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....