Tussendoortje

Wortel cheesecake

12 stukken

 Ingrediënten:

Bodem:

400 gram (zilvervlies) rijstmeel, 120 gram amandelmeel, 2 eetlepel chiazaad, 65 gram rozijnen, 300 ml amandelmelk, 150 ml agavesiroop, 250 gram (geraspte) wortels, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden van @greengypsyspices.com

Vulling:

750 ml sojayoghurt, 150 gram rauwe wortel (schoongemaakt, in stukjes en dit even koken tot ze zacht zijn), 1-2 eetlepel agavesiroop, 1 theelepel vanille, 6 gram agar-ager en 200 ml water.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakvorm (ik heb een vierkante gebruikt van 22 cm) en leg op de bodem een bakpapiertje. De randen vet je in met wat plantaardige boter.

Stap 2

Doe het meel, chiazaden, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden in een beslag kom en mix dit door elkaar met een lepel.

Stap 3

De natte ingrediënten zoals de amandelmelk, agavesiroop en de geraspte wortels doe je in een aparte kom en dit meng je ook even goed door elkaar.

Stap 4

Voeg nu de natte ingrediënten toe aan het meel. Goed roeren, zodat je een dikke, plakkerige substantie krijgt. Proef even of je het zoet genoeg vindt.

Stap 5

Het beslag doe je in jouw bakblik en druk even goed aan. Zet deze nu voor 30 minuten in de oven.

Stap 6

Intussen kan je de vulling gaan maken. Doe de sojayoghurt samen met de gekookte wortelen in de keukenmachine. Zet deze aan en zorg voor een egale smoothie.

Stap 7

Daarna voeg je de agavesiroop en vanille toe. Begin met 1 eetlepel agavesiroop. Wanneer je het wat zoeter wilt, dan kan je de 2e eetlepel toevoegen. Laat dit mengsel even staan.

Stap 8

Pak een steelpannetje en doe hier 6 gram agar-ager in met 200 ml water. Breng dit goedje aan de kook en blijf goed roeren met de garde. Wanneer het begint te koken en wat dikker wordt, giet je voorzichtig de wortelsmoothie in de steelpan. Blijf goed roeren met de garde. Breng voorzichtig aan de kook.

Stap 9

Het oranje goud begint wat dikker te worden. Zet het vuur uit en giet dit mengsel op jouw taartbodem. Zet deze in de koelkast en laat opstijven.

Stap 10

Wanneer jouw cheesecake stijf is, dan is deze klaar. Snijd de taart in de desgewenste stukken en maak eventueel af met wat geraspte wortel. Ook lekker met wat moerbeien, cacaonibs of een dot kokosslagroom.

 

De cheesecake kan je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kan de stukken taart wel invriezen, zodat je altijd iets achter de hand hebt. 30 minuten eerder uit de vriezer halen en daarna kan je heerlijk genieten van een stukje wortel cheesecake.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....