Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Witlofsalade met spinazie en zoete aardappel

1 grote portie of als bijgerecht

Ingrediënten: 300 gram zoete aardappel (rauw, geschild en in blokjes gesneden), 250 gram witlof (harde kern eruit en fijngesneden), 50 gram verse spinazie, 250 gram cherrytomaatjes (gewassen en gehalveerd), 1 bosui (in ringen gesneden), 1 el hennepzaad (optioneel) zout en peper naar smaak. Eventueel de zoete aardappel bestrooien (na het roosteren) met knoflookpoeder.

Dressing: sap van een ½ citroen, 1 theelepel witte tahin, 1 theelepel (grove) mosterd, 1 theelepel agavesiroop (of meer als je het zoeter wilt hebben), zout en peper naar smaak.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Leg de blokjes zoete aardappel op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 25-30 in de oven.

Stap 3

Pak een grote kom en doe hier de spinazie, cherrytomaatjes, witlof en bosui in. Meng dit goed door elkaar met je handen.

Stap 4

In een klein kommetje doe je de citroensap, tahin, mosterd en agavesiroop. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 5

De geroosterde zoete aardappel kan je nu toevoegen aan jouw salade. Meng door elkaar.

Stap 6

Jouw dressing en hennepzaadjes voeg je als allerlaatste toe.

Stap 7

Neem jij jouw lunch mee voor buiten de deur? Laat de zoete aardappel dan goed afkoelen en neem jouw dressing dan apart mee en voeg toe wanneer je gaat eten.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....