Boho-tiffin,  Tussendoortje

Vegan snickerbites

16 bites

 

Ingrediënten:

Bodem: 250 gram witte bonen (schoongespoeld en uitgelekt), 50 gram havermout, 75 gram dadels, 1 theelepel pindakaas, 1 theelepel vanille en 1 el kokossuiker.

Karamellaag: 100 gram dadels, 1 theelepel vanille, snuf zout, 1 theelepel pindakaas, 10 el kokosmelk (uit blik, light) en 50 gram pinda’s (ongezout).

Chocoladelaag: 50 ml kokosolie (gesmolten), 2-3 el agavesiroop en 12,5 gram raw cacaopoeder.

 

Stap 1

Bedek een taartvorm met bakpapier. Ik heb een vierkante gebruikt (20×20).

Stap 2

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai dit tot een plakkerig geheel.

Stap 3

Verdeel het deeg over de bodem en zet even in de vriezer.

Stap 4

Doe alle ingrediënten m.u.v. de pinda’s en de kokosmelk in de keukenmachine. Zet deze aan. De kokosmelk schenk je er voorzichtig bij. Wil je een wat dikkere karamellaag? Schenk dan niet alle kokosmelk bij de dadels. Ik heb wel alles gebruikt. Wanneer je een karamelachtige substantie hebt ben je klaar.

Stap 5

Haal de bodem uit de vriezer en schenk de karamellaag over de bodem heen. Verdeel gelijkmatig. Verdeel nu de pinda’s over de karamellaag heen en zet terug in de vriezer. Laat nu zeker 60 minuten hard worden in de vriezer.

Stap 6

10 minuten voor je de bodem uit de vriezer haalt, kan je aan de slag met de chocoladelaag. Doe de gesmolten kokosolie samen met de agavesiroop en raw cacao in een schaal en meng goed door elkaar. Giet de chocolade snel over de bevroren karamellaag en verdeel gelijkmatig. Doe dit snel, want de chocolade vriest direct aan.

Stap 7

Schuif weer terug in de vriezer. Laat goed hard worden.

Stap 8

Wanneer je de bites wilt snijden, gebruik dan een goed mes en houdt deze even onder de warme kraan. Ik heb er 16 bites uitgehaald. Je kan ze ook groter of kleiner aansnijden.

Stap 9

Bewaar de snicker bites in een plasticbakje in de vriezer. Wil je er eentje eten? Haal dan 10 minuten van te voren uit de vriezer. Ook (ijs)koud lekker te eten. Een snickerijsje! Komt er bezoek? Serveer jouw snicker bites dan in jouw boho-tiffin.

Smeltgevoelig, dus ongekoeld niet makkelijk mee te nemen! Heb je een koelkast op het werk? Dan kan je de snicker bites ook meenemen in jouw boho-tiffin en koel bewaren op het werk!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....