Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Overig

Veganistische kipkerrie

Ingrediënten:

1 pakje veganistische kipstukjes, 1 el vegan mayonaise (ongezoet), 2-4 el sojayoghurt, 1 el vodauvan, 1 theelepel syrup gold, peper en zout naar smaak.

Ook lekker met fijngesneden bleekselderij of stukjes augurk er door….

 

Stap 1

Doe de vegan kipstukjes in jouw keukenmachine en maal fijn.

Stap 2

Schep de kipstukjes over in een kom en voeg de overige ingrediënten toe aan de vegan kipstukjes. Meng goed door elkaar.

Stap 3

Wanneer het te droog is voeg dan gerust nog wat mayonaise of sojayoghurt toe aan het mengsel. Het kan niet echt verkeerd gaan J.

Stap 4

Bewaar jouw vegan kipkerrie in een schoon potje die je dicht kan draaien. Zeker 3 dagen houdbaar.

Stap 5

Besmeer jouw speltbroodje of desemboterham met jouw lekkere homemade vegan kipkerrie. Snijd jouw boterham doormidden en leg het in jouw boho-tiffin. Ready to go!

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-52297441/salad-collectie/tropical-jungle-salad/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....