Tussendoortje

Vegan vanillecake met hazelnoot- karamelfrosting

Ingrediënten:

100 gram plantaardige margarine (Wajang) of (kokos)olie kan ook, 75 gram Sweet vanille, 200 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 200 ml plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt), 3/4 theelepel baksoda en 1 el appelazijn.

Afsmeren met de hazelnoot- karamelfrosting ( www.veganflavours.nl/hazelnoot-karamel-frosting )hoeveelheid bepaal je zelf.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de taartvorm (23 cm) met bakpapier en vet de randen in.

Stap 2

Doe de boter en Sweet vanille in een ruime kom en mix met een mixer tot een romig geheel.

Stap 3

Voeg de speltbloem en wijnsteenbakpoeder toe en mix weer tot het een romig geheel is.

Stap 4

Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de amandelmelk toe.

Stap 5

In een apart schaaltje doe je de baksoda en appelazijn. Giet het bruisend in het beslag en mix even kort mee.

Stap 6

Giet het beslag over in de taartvorm en zet voor ongeveer 30-35 minuten in de oven. Komt jouw prikker er droog en schoon uit? Dan is jouw taart gaar.

Stap 7

Laat eerst 10 minuten afkoelen voor je de taart uit zijn vorm haalt. Daarna goed laten afkoelen.

Stap 8

Wanneer de taart goed afgekoeld is, kan je het eventueel doormidden (horizontaal) snijden. Smeer dan wat hazelnoot- karamelfrosting op de bodem en leg de bovenkant weer op de onderkant. Smeer de taart af met de overige frosting. Snijd de taart in minimaal 8 stukken. Mmmmmmm

*Gebruik je liever kokosolie? Smelt deze dan in een steelpannetje. Alle droge ingrediënten meng je met elkaar en de natte ingrediënten voeg je dan toe aan het meel. Op het laatst de baksoda + appelazijn.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....