Boho-tiffin,  Ontbijt,  Tussendoortje

Vegan ‘spiegel ei’ met een dikke vette knipoog

Ingrediënten:

Bodem: 115 gram kokosmeel (of kokosrasp), 40 gram raw (ongezoute) cashews, 2 el agavesiroop, 75 gram moeibeien (10 min. laten weken in warm water), sap van 1 limoen, rasp van een ½ limoen.

Vulling: 300 ml kokosmelk light uit blik (niet uit de koelkast), 30 gram maizena, 6-8 druppels Green Sweet vanille, ¼ el kokosolie, 1 theelepel Green Sweet icing, 2 verse perziken (gehalveerd) of uit blik.

 

De vulling kan je ook maken met agar-agar. Dan vervalt de maizena en kokosolie.

 

Stap 1

Bekleed 4 kleine taartvormpjes met bakpapier en zorg dat je ruimte hebt in jouw koelkast!

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en zet aan. Wanneer je een plakkerig geheel hebt, maak je 4 gelijke ballen.

Stap 3

Druk de ballen uit in de taartvormpjes en zet deze in de koelkast.

Stap 4

Alle ingrediënten voor de vulling m.u.v. de perziken doe je in de keukenmachine. Zet aan, zodat je een egale substantie krijgt.

Gebruik je agar-agar? Doe de kokosmelk in een schaaltje samen met de Green Sweet producten. Roer goed door elkaar.

Stap 5

Giet de kokosmelk over in een steelpannetje en warm op. Blijf door de kokosmelk roeren met een garde. Na verloop van tijd krijg je een dikke substantie. 

Voeg 2 gram agar-agar in een steelpannetje met een laagje water en warm op. Goed roeren. Laat even pruttelen terwijl je roert. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Daarna volgt stap 6.

Stap 6

Pak de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de taartjes. Leg een halve abrikoos met de bolle kant boven op de vulling. Zet terug in de koelkast om verder op te laten stijven.

Stap 7

Serveer de taartjes in jouw boho-tiffin met een lekkere dot kokosslagroom.

Stap 8

Jouw taartje kan je ook meenemen! Stop het in jouw boho-tiffin en geniet op het werk van jouw ‘eitje’. Wel handig als je het koel kan bewaren!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....