Boho-tiffin,  Tussendoortje

Vegan cassave cake

12-13 plakken

Ingrediënten: 500 gram cassave (geschild en geraspt), 150 gram (ongezoete) appelmoes, 25 gram Green Sweet Extra, 30 gram ei-ersatz + 120 ml water (goed met elkaar mengen en even laten staan), sap van 1 limoen, rasp van 1 limoen, 200 ml kokosmelk (uit blik), 8 gram Green Sweet Icing, 1 el kaneel, 300 gram zelfrijzendbakmeel, 15 gram wijnsteenbakpoeder, snuf zout en 100 gram zwarte moerbeien (of ander gedroogd fruit).

Ook lekker met cacaodrops i.p.v. gedroogd fruit. Durf te experimenteren!

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakeblik met bakpapier of vet in met plantaardige boter.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten in een ruime kom en meng goed door elkaar.

Stap 2

De natte ingrediënten doe je in een aparte kom. Roer dit goed door elkaar.

Stap 3

Giet het natte mengsel nu door het meel en roer goed door elkaar. Wanneer het meel goed is opgenomen, kan je de zwarte moerbeien en gerapste cassave toevoegen. Spatel dit goed door.

Stap 4

Vul nu jouw cakeblik met het beslag en zet in de oven. De cake staat 1,5 uur in de oven.

Stap 5

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. De cake kan je na 10 minuten verder laten afkoelen op een taartrooster.

Stap 6

Wanneer de cake goed is afgekoeld kan je de cake aansnijden.

Stap 7

Serveer de cake met vers fruit, fruitspread, notenpasta of homemade kokosslagroom.

Stap 8

Gaat de cake niet gelijk op? Leg dan wat losse plakken in een diepvriesbakje en zet deze in de vriezer. Wil je 1 of 2 plakken meenemen? Gebruik hiervoor dan jouw boho-tiffin.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....