Geen categorie,  Overig

Vegan boter crème

Ingrediënten:

125 gram Greensweet icing, 75 gram plantaardige boter*, 1 el plantaardige melk en eventueel 1 el plantaardige kleurstof**.

* ik heb gebruik gemaakt van de boter van Becel met amandel- en kokosolie. Plantaardige boter zoals Wajang of de dikke laag kokoscrème uit blik kan ook.

**bij de natuurwinkel verkopen ze plantaardige kleurstof (poedervorm), maar wanneer je bietenpoeder thuis hebt of spirulina, blue majik, wilde bosbessenpoeder of cacao kan je al veel kleuren maken.

Stap 1

Doe de boter in een kom en zeef de icing. Voeg 1 el plantaardige melk toe en roer goed door. Er ontstaat een botercrème.

Stap 2

Wil jij jouw botercrème kleuren? Voeg nu dan 1 el gekleurde poeder door de crème en meng dit goed met elkaar.

Stap 3

Besmeer jouw vegan vanillecake met jouw gekleurde botercrème en maak eventueel af met vegan spikkels, nootjes, gedroogd of vers fruit.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....