Boho-tiffin,  Tussendoortje

Vanille koekjes

Hoeveelheid: ligt er natuurlijk helemaal aan welke vormpjes je gebruikt.

Benodigdheden:

Beslagkom, bakpapier, bakplaat, huishoudfolie, kwastje, glaasje met 1 el plantaardige melk, oven, mes, deegroller en uitsteekvormpjes.

Ingrediënten:

175 gram speltbloem, 75 gram Sweet vanille, 125 gram vegan magarine (Wajang), 1 vegan ei (Ei-ersatz = 7,5 gram + 30 ml water) Je kan ook 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water gebruiken, snuf himalaya zout

Aan de slag:

Stap 1

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Snijd de boter in blokjes en leg in de beslagkom. Voeg de Sweet vanille, zout, speltbloem en 1 ei vervanger toe. Kneed met je handen tot een deegbal.

Stap 3

Wikkel de bal in huishoudfolie en leg voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 5

Haal jouw deegbal uit de koelkast en strooi wat bloem op jouw werkblad. Rol een plak van ongeveer 1-2 cm en steek hier jouw koekjes uit met leuke uitstekers. Leg de koekjes op de bakplaat en besmeer ze met wat plantaardige melk.

Stap 6

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15-18 minuten mooi bruin. Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

Stap 7

De koekjes kan je ook leuk decoreren met icing, botercrème of chocolade, mmmmmm.

Bewaar de koekjes in een trommeltje die je goed kunt afsluiten.

Enne, zet deze trommel maar hoog, want anders is de trommel zo leeg….

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....