Boho-tiffin,  Tussendoortje

Vanille- citroencake

12 plakken

Ingrediënten: 250 gram sojayoghurt (vanille variant kan ook), 180 ml agavesiroop, 60 ml kokosolie (gesmolten), 5-10 ml green sweet vanille (naar eigen smaak hoeveelheid aanpassen), 25 gram arrowroot, 180 gram (spelt)bloem, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, rasp van 1 (biologische) citroen, 1 theelepel baksoda met 1 el citroensap.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het in met plantaardige boter.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar (m.u.v. de baksoda) en meng goed door elkaar.

Stap 3

De natte ingrediënten meng je in een apart kom (m.u.v. het citroensap).

Stap 4

Voeg de natte en droge ingrediënten bij elkaar. Goed roeren.

Stap 5

Doe in een apart schaaltje de baksoda en citroensap en roer dit door het beslag.

Stap 6

Schep het beslag over in jouw cakeblik en zet de cake nu in de oven. Na ongeveer 45-60 minuten is jouw cake klaar. De prikker komt droog uit de cake.

Stap 7

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

Stap 8

De cake kan je nu uit de vorm halen en verder af laten koelen op het rooster.

Stap 9

Snijd de cake in 12 stukken en serveer. Lekker met wat homemade kokosslagroom!

Stap 10

Eet je de cake niet in één keer op? Vries de plakken dan los in en wanneer je 1 of 2 plakken mee wilt nemen, dan gebruik je jouw boho-tiffin.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....