Soep

Uiensoep

4 kleine of 2 grote porties

 

Ingrediënten:

500 gram uien (schil verwijderd en in ringen gesneden), 1000 ml uienbouillon, ½-1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, zout en peper (naar smaak)

Stap 1

Zet een grote soeppan op het vuur en smelt hierin de kokosolie.

Stap 2

Doe de uienringen in de soeppan samen met de kokosbloesemsuiker. Karamelliseer de uien. Na ongeveer 5 minuten voeg je de uienbouillon toe.

Stap 3

Na 15-20 minuten is de soep klaar. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verdeel de soep over 2 of 4 kommetjes.

 

Ook lekker met een stuk zuurdesembrood. Besmeer deze bijvoorbeeld met wat plantaardige boter en bestrooi deze dan met vegan geraspte kaas of gebruik vegan plakken kaas. Even de oven in, zodat het lekker gaat smelten en dan genieten!

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....