Pancakes

Tropical pancakes

1 portie

 

Ingrediënten:

25 gram rijstmeel, 25 gram bananenmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel vanille, 1 eetlepel kokosrasp, 100 ml kokos- rijstmelk en 3-4 schijven verse ananas.

 

 

Stap 1

Meng alle ingrediënten in een kom (m.u.v.) de verse ananasschijven. Meng goed door elkaar.

Stap 2

Verhit de koekenpan goed en vet in met wat kokosolie.

Stap 3

Haal de ananasschijven door het beslag en leg deze daarna in de koekenpan. Doe nog ongeveer 1 eetlepel van het beslag op de ananas. Bak deze goed. Wordt de bovenkant droog? Draai dan om en bak deze kant nog ongeveer 1,5 minuut.

Stap 4

Ik heb 4 pancakes gemaakt met dit beslag. Stapel de pancakes op elkaar en maak af met nog wat ananasstukjes, kokosflakes en geraspte kokos.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....