Geen categorie

Tropical Carrot Pie

8-12 stuks

Ingrediënten: 50 gram kokosmeel, 50 gram amandelmeel, 200 gram sorghummeel , 3 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 theelepel baksoda + 1 eetlepel appelazijn, 170 ml spa rood, 55 ml appelmoes, 1 theelepel vanille, 200 gram geraspte wortels, 100 ml kokosmelk, sap van 1 limoen, 100 ml rijststroop, ¼ theelepel gember, ¼ theelepel kaneel, ¼ theelepel pumkin spice van @greengypsyspices.nl, snuf himalaya zout, 50 gram kokosraps en 100 gram gedroogd fruit in stukjes (mengeling van papaja, mango en ananas).

Cashewcrème: 75 gram cashewnoten (1 uur laten weken), ½ eetlepel kokosolie, ½ el rijststroop, ½ theelepel vanille, snuf himalaya zout, 30 ml kokosmelk, sap van een ½ limoen en 1 eetlepel kokosrasp.

On the top: 50 gram gedroogd fruit in stukjes (mengeling van mango, papaja en ananas), kokosflakes en pistachenootjes.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw bakblik (18 cm/22 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar (m.u.v. de baksoda).

Stap 3

Voeg nu het natte mengsel bij het droge mengsel en roer dit nu goed door elkaar.

Stap 4

De baksoda doe je in een klein schaaltje en hier komt de appelazijn bij. Het gaat bruisen. Nu goed roeren en dan doe je dit bij het beslag. Nogmaals goed door het beslag roeren.

Stap 5

Zet de taart nu in de oven. Jouw taart is na ongeveer 35-40 minuten klaar. Wanneer de prikker er droog uitkomt, dan kan je de taart uit de oven halen. De laatste 10 minuten heb ik nog aluminiumfolie op de taart gelegd. Elke oven is anders!

Stap 6

Terwijl de taart in de oven staat, kan jij alvast de cashewcrème maken. Pak hiervoor de keukenmachine. Doe alle ingrediënten (m.u.v. de kokosrasp) in de keukenmachine en zet aan.

Stap 7

Krijg je een crème-achtige substantie? Voeg dan op het laatst de kokosrasp toe. Even mee laten draaien.

Stap 8

Als de taart goed is afgekoeld, kan je de cashewcrème op de taart smeren. Maak af met nog wat gedroogde mango, ananas, papaja, kokosflakes en wat pistachenootjes.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....