Soep

Tomatensoep

2-4 porties

 

Ingrediënten: 1 kilo (roma)tomaten, 1 (rode)ui, 1-2 teentjes knoflook, 1 courgette, 1-2 wortels, 140 gram tomatenpuree, 1 handje versje basilicum, 4 dadels, 250 ml kruiden- of groentebouillon, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak.

 

Stap 1

Ik heb alle ingrediënten in de blender gestopt. Is het een egale soep?

Stap 2

Warm de soep dan op in en pan en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 3

Schenk de soep in een diep bord en garneer nog met een blaadje basilicum.

 

Ook lekker met wat veganistische kookroom, geroosterde pijnboompitjes of wat dacht je van versnipperde nori?

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....