Pancakes

Sweet pancakes

1 portie

Ingrediënten: 50 gram speltbloem (meel kan ook), 10 gram kokossuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, ½ theelepel kaneel, 100 ml amandelmelk, 30 gram (gekookt en gepureerd) zoete aardappel (ik heb de paarse gebruikt), 1 theelepel gebroken lijnzaad, ½ theelepel vanille, ¼ theelepel citroensap.

 

Sweet karamelsaus: 10 gram kokossuiker, ½ eetlepel water, snuf zout, ¼-1/2 eetlepel gemengde notenpaste (cashew- of amandelpasta kan ook), 15 ml amandelmelk, snuf kaneel, snuf zout.

 

Stap 1

Meng alle droge ingrediënten voor de pancake bij elkaar en roer dit door elkaar.

Stap 2

Voeg daarna de (gepureerde) zoete aardappel, citroensap en amandelmelk toe. Goed roeren, zodat er geen klontjes meer zijn.

Stap 3

Verhit de koekenpan en vet deze in met wat kokosolie. Met het beslag heb ik 5 pancakes gebakken. De pancake omdraaien, zodra de bovenkant droog begin te worden. Bak de andere kant 1,5 minuut en dan is jouw pancake klaar.

Stap 4

Stapel de pancakes op en zet deze even in een voorverwarmde oven (100 graden), zodat ze lekker warm blijven.

Stap 5

Voor de sweet karamelsaus doe je de kokossuiker en water in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Goed blijven roeren.

Stap 6

Haal de pan van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe. Goed blijven roeren, zodat alles samensmelt. Er ontstaat een karamelachtige saus.

Stap 7

Pak jouw pancakes uit de oven en top af met jouw homemade sweet karamelsaus. Ik heb het verder nog afgemaakt met 2 fijngehakte hazelnoten en wat cacaonibs.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....