Boho-tiffin,  Overig

Sweet choco pie

8 punten (10, 12 of 16 kan natuurlijk ook)

Ingrediënten:

Bodem: 150 gram (glutenvrije) havermout, 40 gram Sweet choco, vloeibare stevia vanille naar smaak, 50 gram kokosolie, snuf himalayazout en 100 gram pecannoten.

Vulling: ½ theelepel gember, 2 theelepel pumpkinspices, 1 theelepel kaneel, 100 gram (gekookte) pompoenpuree, 400 gram silken tofu, 40 gram Sweet choco en 100 gram pure chocolade.

Top: wat pecannoten. Deze heb ik vast gezet met homemade chocopasta. http://www.veganflavours.nl/choco-pasta/

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat en taartvorm (23 cm) met bakpapier.

Stap 2

Leg de havermout en pecannoten op de beklede bakplaat en zet deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Doe de geroosterde havermout en pecannoten in de keukenmachine samen met de kokosolie, zout en Sweet choco (start eerst met de helft). Wanneer je een plakkerig mengsel hebt, kan je het even proeven. Voeg eventueel de andere helft van de Sweet choco toe en breng verder op smaak met wat vloeibare stevia vanille en meng even mee.

Stap 4

Is jouw deeg te droog? Voeg dan wat vocht toe. Dit kan met water of een plantaardige melk. Maak er een bal van en wikkel deze in huishoudfolie en leg voor 20 minuten in de koelkast.

Stap 5

Maak de keukenmachine goed schoon. Voeg de pompoenpuree, silkentofu en specerijen toe en mix tot een egaal mengsel. Laat even staan.

Stap 6

Smelt de pure chocolade au ban marie en wanneer het helemaal gesmolten is, voeg je deze toe aan jouw pompoenpuree. Goed met elkaar mengen. Beetje bij beetje voeg je de Sweet choco toe. Blijf proeven. Ik heb alles toegevoegd, maar misschien wil jij het wat minder zoet of juist zoeter, dan gebruik je meer Sweet choco.

Stap 7

Haal jouw deegbal uit de koelkast en druk deze op de bodem van jouw taartbodem. Goed aandrukken. Zet deze dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Laat daarna afkoelen, zodat de bodem wat uit kan harden.

Stap 8

Giet jouw chocolade mengsel op de bodem van de taart en zet voor ongeveer 50-60 minuten in de oven.

Stap 9

Komt jouw prikker er droog uit? Dan is jouw taart klaar. Laat geleidelijk afkoelen. Dit doe ik door de taart in de oven te laten staan met de deur op een kier.

Stap 10

Wanneer de taart goed afgekoeld is, kan je de garnering doen. Ik heb wat extra pecannoten gebruikt, maar verse frambozen zijn ook erg lekker! Je kan de pecannoten als een cirkel aan het uiteinde opplakken met wat homemade chocopasta ( http://www.veganflavours.nl/choco-pasta/ ). Er zijn veel manieren om de taart af te maken. Gebruik je eigen creativiteit.

 

Bewaar de taart in de koelkast. Heb je stukken over? Je kan ook best een puntje invriezen voor een later moment.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....