Boho-tiffin,  Tussendoortje

Suldadels

19 stuks (1 reep is 1 snack)

Ingrediënten: 500 gram (spelt)bloem, 14 gram wijnsteenbakpoeder, 200 gram kokossuiker, ½ el vanille, 2 gebroken lijnzaad ei (2 el gebroken lijnzaad + 6 el lauwwarm water en dit mengen en 20 min. laten staan), 200 ml amandelmelk + nog wat om de koeken te bestrijken en 25 dadels (geprakt).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar (m.u.v. de dadels en de extra melk) en kneed tot een deegbal.

Stap 3

Wikkel het deeg in wat huishoudfolie en leg deze voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Maak twee gelijke stukken en rol het uit tot 2 gelijke plakken.

Stap 5

Pak de ‘bodem’ en prik hier wat gaatjes in. Besmeer de bodem met de dadelpuree.

Stap 6

Pak het tweede plak deeg en leg die over de dadelpuree heen. Maak de randen goed vast.

Stap 7

Snij nu 18 gelijke plakken uit het deeg. Als het goed is houd je 3 smalle reepjes over. Van 2 reepjes kan je nog 1 koek maken door ze aan het elkaar te ‘plakken’. Maak nu gaatjes in alle repen met een vork.

  • De middelste repen zijn aan de zijkanten ‘open’. Wil je de koeken dicht hebben? Maak de koeken dan dicht met je vork aan alle zijkanten.

 

Stap 8

Smeer de koeken nu in met nog wat amandelmelk.

Stap 9

Leg de repen op de beklede bakplaat (iets uit elkaar) en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

Stap 10

Laat de repen afkoelen en neem er 1 of 2 mee voor onderweg.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....