Tussendoortje

Strawberry flavours

8 portie

 

Ingrediënten:

Bodem: 75 gram amandelmeel, 75 gram bananenmeel, 2 theelepel chocoloco van @greengypsyspices.com, 1 theelepel kaneel, 3 dadels van @yogiyousef.com en 1 eetlepel kokosolie en eventueel 2-4 eetlepels water.

Vulling: 500 ml sojayoghurt, 4 eetlepels kokosbloesemstroop, 1 theelepel vanille, 250 gram (gekookte aardbeien incl. sap), 1 theelepel xanthgaangom, 6 gram agar-agar en 200 ml water.

 

Stap 1

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Zet de oven aan op 175 graden. Bekleed de bodem van jouw bakvorm met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed dit tot een deegbal. Te droog? Gebruik dan het water.

Stap 3

Gebruik jouw deegbal voor de bodem en druk goed aan. Zet deze nu voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 4

Je kan nu aan de slag gaan voor de vulling. Doe alle ingrediënten (m.u.v. de agar-agar en het water) in een kom en mix dit in ongeveer 10 minuten tot een egaal en romig beslag.

Stap 5

Doe de agar-ager in een pannetje met het water en breng dit aan de kook. Goed blijven roeren met de garde.

Stap 6

Voeg jouw aardbeienmengsel toe en blijf goed roeren. Is het mengsel warm? Dan giet jij het mengsel op de bodem die in de taartvorm zit.

Stap 7

Zet jouw taart in de koelkast. Na 3 uur is deze stijf en kan je het nog afmaken met een topping naar wens.

(ik gebruikte ongeveer 25 gram (vegan) witte chocolade (even smelten), gedroogde cranberries en wat kokosrasp).

Stap 8

Snijd de taart in 8 stukken. Binnen 2 dagen consumeren. Ook kan je de stukken invriezen. Wanneer je er eentje wilt eten, dan haal je deze 15 minuten van tevoren uit de vriezer.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....