Boho-tiffin,  Tussendoortje

Stoofpeertjes cake

12 plakken

Ingrediënten: 125 gram speltmeel, 100 gram amandelmeel, 25 gram sorghummeel, 50 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water (met elkaar mengen en 20 min. apart zetten), 1 el speculaaskruiden (koekkruiden kan ook), snuf zout, 300 gram pulp (pulp van een sapje die ik eerder gemaakt had. Bestaande uit 4 appels, 2 wortels en 2 kaki’s), 2 el appelmoes en 3 stoofpeertjes.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleedt het bakblik met bakpapier.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda)) in een kom.

Stap 3

Doe de vochtige ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) in een aparte kom en meng dit met elkaar.

Stap 4

Doe de natte en droge ingrediënten samen in 1 kom en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

In een apart schaaltje doe je de baksoda met appelazijn en dit roer je nog even goed door het beslag. Wanneer het beslag te droog is, dan kan je nog wat appelmoes of plantaardige melk toevoegen. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe. Proef even of je het op smaak vindt.

Stap 7

Schep het mengsel over in jouw cakeblik en duw er 3 stoofpeertjes in. Schuif de cake in de voorverwarmde oven en haal deze er na 60 minuten uit.

Stap 8

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen voor je de cake uit zijn vorm haalt. Snijd er 12 stukken uit en bewaar de plakken afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook, zo heb je altijd iets achter de hand.

Stap 9

Wil je een stuk taart meenemen voor onderweg? Stop er dan snel eentje in jouw boho-tiffin en geniet waar je ook bent van een lekkere plak cake!

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....