Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Stamppot met (krul)andijvie

2 porties

Ingrediënten: 250-500 gram (zoete)aardappel (geschild), 1 (rode) ui (schil verwijderd en fijngesneden), 1-2 teentjes knoflook (schil verwijders en fijngesneden), 1 pakje vegan kipstukjes (160 gram), 6 zongedroogde tomaten (fijngesneden), 250 gram (krul)andijvie (gewassenen fijngesneden), 2 theelepel gerookte paprikapoeder, 1-2 theelepel syrup gold (agave kan ook), 2 el zonnebloempitten, 1 theelepel (kokos)olie, zout en peper naar smaak.

Stap 1

Kook de (zoete) aardappel beetgaar.

Stap 2

Pak een ruime pan en zet deze op het vuur. Voeg 1 theelepel (kokos)olie toe. Fruit het uitje en knoflook aan in ongeveer 3 minuten.

Stap 3

Voeg de vegan kipstukjes toe en bak even aan. De zongedroogde tomaatjes, gerookte paprikapoeder, zonnebloempitten en syrup gold kan je in de pan doen en even mee laten bakken. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat himalayazout en zwarte peper toe. Mag het iets zoeter? Dan breng je nog wat syrup gold (of agave) toe.

Stap 4

Giet de (zoete)aardappels af en prak ze fijn met een vork. Schep de puree toe aan het vegan kippenmengsel. Roer voorzichtig om en voeg de rauwe (krul)andijvie ook toe.

Stap 5

Verdeel de stamp over twee borden. Ook lekker met nog wat witte tahin over de stamp!

Stap 6

Wil jij jouw stamppot meenemen? Laat het dan eerst goed afkoelen. Verdeel het dan over in jouw boho-tiffin en sluit af.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....