Geen categorie

Spinazie- zoete aardappelsoep

2 porties

Ingrediënten: 250 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1-2 cm verse gember, 500 ml groente- of kruidenbouillon, 125 ml kokosmelk (uit blik, light), sap van een ½ limoen, 1/2-1 peper (zaadjes verwijders, in stukjes gesneden), 150 gram verse spinazie, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Fruit kort het uitje en knoflook aan in de soeppan met wat (kokos)olie of water.

Stap 2

Voeg dan de blokjes zoete aardappel, gember en het pepertje toe. Roer dit even goed door elkaar.

Stap 3

Schenk de bouillon samen met het limoensap en kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten gaarkoken.

Stap 4

Voeg de spinazie toe aan de soep en laat slinken. Pureer de soep tot een bijna egale soep. Je kan ook de soep zonder de spinazie pureren en dan dan de spinazie zo door de soep heenroeren. Breng verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 5

Schenk de soep over in jouw boho-tiffin en maak eventueel af met een topping.

Stap 6

Wil jij jouw soep meenemen? Laat goed afkoelen, schenk het dan over in jouw boho-tiffin. Doe er een stukje huishoudfolie over en sluit de boho-tiffin dan af. De topping doe je er dan op, zodra je de soep hebt opgewarmd en wilt gaan eten.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....