Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Spicey cauliflower

Bijgerecht

Ingrediënten: 1 bloemkool (rauw, in roosjes), 2 theelepel kurkuma, 2-3 theelepel chilivlokken, 1 eetlepel ahornsiroop (of meer, wanneer je het iets zoeter wilt hebben), zout en peper.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

Stap 2

De bloemkoolroosjes doe je in een ruime kom en hier doe je de kurkuma, chilivlokken (voeg beetje bij beetje toe) en ahornsiroop bij. Meng dit goed door elkaar.

Stap 3

Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 4

De bakplaat schuif je nu voor ongeveer 30 minuten in de oven. Roer de bloemkoolroosjes na ongeveer 15 minuten even om.

 

Serveer deze lekkere pittige bloemkool met een salade of zoete aardappelfrietjes.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....