Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Sperziebonen salade met venkel en sprouts

Voor een flinke kom

Ingrediënten: 400 gram sperziebonen (gaar stomen), 100 gram erwten (gekookt volgens verpakking), 1 rode ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 150 gram sprouts, 1 venkelknol (fijngesneden).

Dressing: 1 el (appel)azijn, 4 el water, 1 el (grove)mosterd, 1 el agavesiroop, zout en peper naar smaak.

Stap 1

De gestoomde boontjes(afgekoeld) doe je in een ruime kom samen met de gekookte (afgekoelde) erwtjes, rode ui, knoflook, venkelen spouts. Schep voorzichtig om.

Stap 2

In een apart schaaltje maak je de dressing. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng door elkaar, zodat het een egale dressing wordt.

Stap 3

Schenk de dressing over de salade heen en schep voorzichtig om. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

Stap 4

Dien de salade op of vul jouw boho-tiffin hiermee. Bewaar jouw boho-tiffin eventueel in de koelkast, zodat de salade koel bewaart wordt.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....