Boho-tiffin,  Overig

Speculaasbrokken

Ingrediënten: 40 gram lijnzaadmeel, 40 gram amandelmeel, 1 eetlepel kokosolie, 2 el amandelmelk, ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, 10 gram speculaaskruiden, snuf himalayazout en 20 gram greensweet brown (kokossuiker kan ook).

On the top: amandelen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit dan toe aan het meel. Roer goed door. Is het nog te droog? Voeg dan 1-2 eetlepel(s) amandelmelk door het deeg. Kneed er een bal van. Wikkel deze in huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4

Haal jouw deegbal uit de koelkast en rol tot een plak van ongeveer 1-2 cm dik. Duw er wat amandelen in en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 5

Haal jouw speculaaskoek uit de oven en laat afkoelen. Breek er stukken af en eet het lekker op. Mmmm, nog lekkerder met een mok chocolademelk van amandelmelk, stukje pure chocolade en wat zoetmiddel.

Stap 6

Wil je wat brokstukken meenemen? Stop ze in jouw boho-tiffin en sluit het af. Lekker voor onderweg of tijdens jouw pauze op school of werk.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....