Geen categorie

Spaghetti met geroosterde venkel

1 portie

Ingrediënten: 50-75 gram spaghetti (koken volgens de gebruiksaanwijzing), ½ venkel (grofgesneden), 75 gram kastanjechampignons (in partjes gesneden), 1 klein rood uitje (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 theelepel venkelpoeder, 1 theelepel Herbs de Provance, sap van ¼ citroen, 50 ml haverroom (of een andere plantaardige room), 1 theelepel arrowroot, 1 eetlepel edelgistvlokken, zout en peper naar smaak.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal of plaat met een bakpapiertje.

Stap 2

Doe de gesneden venkel voor 20 minuten in de oven.

Stap 3

Doe wat kokosolie in een koekenpan en zet deze op het vuur. Fruit het uitje en de knoflook in de pan. Na een minuut of 3 doe je de sneden champignons bij.

Stap 4

Pak een schaaltje en doe hier het sap in van de citroen, haverroom, venkelpoeder, Herbs de Provance, arrowroot en edelgistvlokken. Klop dit met een vork goed door elkaar. Net zolang tot er geen klontjes meer zijn.

Stap 5

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.

Stap 6

Voeg het sausje toe aan de champignons. Voeg eventueel wat water bij, als het te droog wordt (of extra haverroom).

Stap 7

De venkel roer je erdoor en op het laatst de spaghetti. Goed omscheppen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....