Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Snijbietenrisotto

1 portie

Ingrediënten: 50 gram risotto, 1 groente- kruidenbouillonblokje, 140 ml water, 1 rode uit (fijngesneden), 1-2 teentjes knoflook (fijngesneden), 125 gram kastanjechampignons (in partjes gesneden), 3 gedroogde tomaatjes (fijngesneden), 50 gram kikkererwten (schoongespoeld en uitgelekt), 2 theelepel za’atarkruiden, 200 gram snijbiet (fijngesneden of gemalen in de keukenmachine), zeezout en zwarte peper naar smaak.

Optioneel: wat edelgistvlokken

 

Stap 1

Doe wat water of kokosolie in de wok en verhit dit. Fruit daarna het uitje, de knoflook en de kastanjechampignons.

Stap 2

Na een minuut of drie voeg je de risotto rijst toe. Zijn ze glazig? Voeg dan de groente- kruidenbouillon toe en de zongedroogde tomaatjes. Goed roeren. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren. Wordt het te droog? Voeg dan wat water toe.

Stap 3

Wanneer het water is opgenomen en de risottorijst beetgaar is, roer je de fijngesneden snijbiet erdoorheen en de kikkererwten. Ook de za’atarkruiden voeg je toe. Blijf even roeren, terwijl je de snijbiet en kikkererwten opwarmt in de risotto. Proef even of het op smaak is. Voeg anders nog wat zwarte peper en zeezout toe.

Stap 4

Schep jouw risotto in jouw boho-tiffin schaaltje en maak eventueel af met wat edelgistvlokken.

 

Wil je jouw maaltijd meenemen naar het werk, afspraak of school? Laat het dan eerst afkoelen. Koud ook erg lekker om op te eten!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....