Boho-tiffin,  Ontbijt,  Pancakes

Snijbieten- spirulina pancakes

1 portie 

Ingrediënten: 50 gram havermoutvlokken, 100 ml bruine rijstmelk, 50 gram snijbieten (blad), 1 theelepel vanille, 1 eetlepel rijststroop (agave- kokosstroop) 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 eetlepel appelazijn, 1 theelepel spirulina.

Topping: 1 banaan en wat hennepzaadjes.

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten m.u.v. de baksoda en appelazijn in de blender. Zet aan en wanneer jouw beslag egaal is, dan is het klaar.

Stap 2

Al het beslag doe je in een kommetje. Doe in een apart kommetje de baksoda en appelazijn. Goed roeren.

Stap 3

Roer nu de baksoda door het beslag. Proef even of je het beslag ‘zoet’ genoeg vindt. Anders maak je het zoeter.

Stap 4

Pak een koekenpan en vet deze in. Bak nu van het beslag 5 pancakes. Keer om, wanneer de bovenkant droog begint te worden.

Stap 5

Snijd de banaan in plakjes. Leg de banaan tussen de pancakes en top af met wat kleine stukjes banaan en wat hennepzaadjes.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....